Forside Køb af hele pakker (a 6 fl.) Køb af enkelte flasker Ønskevine Kontakt Handels-
betingelser
Links Anmeldelser Prissam-
menligning
Nyheds-
breve
En Primeur Kort med leverandører Hjælp *
logo Vinopol.dk

Anmeldelser

Vinavisens anmeldelse uge 22 2024Domaine du Moulin Berger, Gamay, Juliénas AOC, Frankrig, 2022, middel alkohol (14%)


Vinimport ved Ib Michelsen

Pris ved køb af 6 flasker: 89 kr., Vinimport ved Ib Michelsen En rødvin med en sart krydret duft og strejf af friske ribs. Smagen har også en fin krydring - blandt andet hvid peber - en god saftighed, noter af blåbær og et lille bittert bid til slut. Det er også en ung vin, som med fordel kan gemmes i 4 til 5 år mere. En udmærket vin til prisen.

Vinavisens anmeldelse uge 22 2024Poncié, Domaine Bel Avenir, Gamay, Fleurie AOP, Frankrig, 2022, lav alkohol (13%)


Vinimport ved Ib Michelsen

Pris ved 6 flasker: 113 kr., Vinimport ved Ib Michelsen Det er fjerde generation Dardanelli, der ejer Domaine Bel Alvenir, og som står bag denne glimrende rødvin. Farven er rubinrød, duften har sarte noter af blåbær, og smagen er elegant og med en perfekt balance mellem bærsødme og en frisk syre. Eftersmagen er lang og ender med bløde tanniner.

Pouilly-Fuissé Prestige 2019

Domaine Abélanet-Laneyrie, Bourgogne, FrankrigDomaine Abélanet-Laneyrie er en lille familiedrevet vingård beliggende ved Chaintré i den sydlige del af Mâconnais i Bourgogne og derfra smager jeg nu denne 2019 Pouilly-Fuissé Prestige. Vingården har de sidste 36 år været drevet af Eric og Colette Abélanet, men i de seneste år har det været med hjælp fra deres sønner Valentin og Samuel.

Familien har i alt 7 hektar vinmarker, hvor de fleste ligger i Pouilly-Fuissé, men derudover har de også marker i appellationerne Mâcon-Chaintré, Mâcon-Vinzelles, Saint-Véran, Crémant de Bourgogne og Côteaux Bourguignons og har godt med gamle vinstokke.

Markernes drives efter bæredygtige principper ... men det følger egentlig bare de gamle traditioner, selvom man i kælderen benytter nye metoder, som giver fremskridt og fordele uden at miste vinenes særkende og præg af terroir. Denne 2019 Pouilly-Fuissé Prestige er selvfølgelig på ren Chardonnay, men der er forsvindende lidt oplysninger om selve produktionen, som dog skulle være sket uden tilsætning af svovl, men efter endt fermentering lagret på fade, men uden oplysninger om, hvor lang tid den skulle være lagret.

Slam ... lækker aroma, hvor der er det bedste nøddemix af ristede hasselnødder, brændte mandler, nøddeknas, brunet smør, grønne pærer og dåsepærer, fersken, gule æbler og en snas abrikos. Der er lidt saltvand og kalket mineralitet ... blot på en lidt fed, fuldcremet og blød facon. Uhmmmmm, hvor smager den også bragende godt ... cremet, blød, fyldig, bredmås'et og næsten med tørret frugt, abrikos, pærevælling, grillede citroner og æblesaft. Det er intenst og fyldigt, men uden den mister en stabil og let maskulin syre, som gør vinen frisk suppleret med en smule nøddenektar og en lang eftersmag af de tropiske frugter. Det er altså rigtigt godt dette her, så 95 point.

Forhandles af Vinopol.dk, hvor en flaske koster 193,60 kr., mens prisen er 176 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 6/7

Ulrik Houlberg Iversen

Kilde: Houlbergs VinblogPF PrestigeMoulin de la Lagune 2019

Château la Lagune, Bordeaux, FrankrigForhandler: VINOPOL, pris 160 kr.

Slottet laver 3 vine ... hovedvinen Château la Lagune 3. Grand Cru Classé, denne andenvin Moulin de la Lagune og endda også en 3. vin, der hedder Mademoiselle L.

Denne 2019 Moulin de la Lagune er lavet på 40-45% Cabernet Sauvignon, 40-45% Merlot samt 15% Petit Verdot. Vinen har sit navn efter en gammel mølle på toppen af en bakke nær slottet og den kan endda ses på etiketten. Den er lavet traditionelt og efter endt fermentering lagret 12 måneder på egetræsfade, hvoraf omkring 40% er nye fade.

Duftmæssigt er vinen let parfumeret med en støvet tørhed, lidt mulle kælder, cedertræ, lidt landlighed, blyanter, læder og en sandet mineralitet, mørk frugt med solbær, tranebær, søde jordbær og ribs, lys tobak, kakao og bitter mørk chokolade og let kanel.

Det bedste er dog smagen, der er smukt balanceret med en blød frugt og en frisk syre. Det er blødt og smelter næsten helt i munden, men har denne rene og friske syre, hvor der er noget tranebær, ribs og hindbær ... lidt sort-te bitterhed, men det er meget lidt, hvorved vinen kommer til at fremstå helstøbt med en slank krop, selvom den endnu er en ung knøs og teenager, der kan tåle flere år i kælderen, hvorved jeg lander på 93 point.

Forhandles af Vinopol.dk, hvor en flaske koster 176 kr., mens prisen er 160 kr. ved køb af 6 flasker. Vinanmeldelse 5,5/7

Ulrik Houlberg Iversen

Kilde: Houlbergs VinblogMoulin: Etiket

Saint Véran 2017

Domaine Abélanet-Laneyrie, Bourgogne, Frankrig

Forhandler: VINOPOL, pris 99 kr.

Det er altid vejr til hvid bourgogne, fristes jeg til at sige. Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanke om et tidspunkt, hvor et glas fadlagret chardonnay fra disse breddegrader ikke virker tiltalende. Her er vi nede i den sydlige del af Bourgogne, hvor vinene ofte får en mere fyldig, gul frugt sammenlignet med dem fra den nordlige del. I næsen er der masser af delikat, moden frugt i form af citrus, gule æbler, melon og abrikos. I munden udmærker vinen sig ved sin cremede fylde, som balanceres flot af en forfriskende syrlighed. Eftersmagen er lang og delikat, og man får masser af vin for pengene i en sjældent set grad for Bourgogne, som bare bliver ved og ved med at stige i pris. På den baggrund kan man roligt tanke op på denne vin, som vil gå godt til stort set alle former for fisk, så længe der ikke indgår chili, faste oste og lufttørrede skinker.

Rasmus Palsgård

Kilde: Fem gode vine til efteråretVeran

Joseph Voillot

Smagning af vine fra domæne Joseph Voillot årgang 2020, 31/3 2023

60 medlemmer af Bourgogneselskabet havde fundet vej til denne domæne- og årgangssmagning.

Domænet Joseph Voillot er grundlagt i 1840 og det er nu 6. generation, der producerer vin på domænet. I 2014 døde Joseph (den 2.) og svigersønnen Jean-Pierre Charlot overtog domænet. Jean-Pierre havde dog arbejdet sammen med Joseph siden 1980érne og havde reelt kørt domænet siden 1995, hvor Joseph trak sig tilbage. I 2019 skete der nok et generationsskifte, da Jean-Pierre trak sig tilbage og hans nevø (og Josephs barnebarn) Etienne Chaix, overtog domænet. Hans første årgang var 2020, som vi skal smage i aften.

Der produceres 13 appelationer på domænets knap 9 ha - heraf 4 Volnay vine og 5 Pommard vine.

Etienne er fortsat i samme stil, som Jean-Pierre har stået for – herunder afstilkning og moderat brug af ny eg. Dog er han stoppet med brug af herbicider, indført DIAM propper og begyndt at genplante på en del af parcellerne.

Om årgang 2020 udtaler Etienne bl.a.: Generelt var det et godt år, hvor man undgik frost og vinen begyndte meget tidligt at skyde. Det var perfekt vejr under blomstringen. Sæsonen var generelt varm og tør og der var nærmest ingen sygdomme i vinen. Men de første 10 dage af august led planterne under hydric stress grundet vandmangel, hvilket betød man mistede ca. 30 % af druerne. Man høstede i perioden fra 22. august – 28 august 2020 – det er første gang i domænets historie man har været færdig med at høste i august måned.

Det første sæt bestod af:
Volnay, Vielles Vignes. En duft af hindbær og mørk frugt i glasset og relativt lidt syre /tanin, En god begyndelse – og noget af en "bombe", som en deltager bemærkede. Volnay, 1. cru Les Fremiets. En vin med stor intensitet og meget flot struktur. En mere elegant vin end den første vin.

Næste sæt bestod af:
Volnay, 1. cru Les Caillerets, som fremstod meget "ren" og rank med god styrke. Måske en anelse kort i eftersmagen, Volnay, 1. cru Les Champans var desværre inde i en uheldig fase. På dagen fremstod den meget atypisk i forhold til, hvordan vinen sædvanligvis smager. Der var kærnemælk og syrlige solbær i smagen. Vi har i selskabet tidligere smagt vinen i årgang 2016 hvor vinen fremstod i fuldstændig balance med en helt ren kirsebærfrugt.

Tredje sæt bestod af:
Beaune, 1. cru Coucherias. En meget charmerende og indbydende næse såvel som smag. Pommard, Vielles Vigne. Vinen fremstår umiddelbart ”hårdere” i sit udtryk end de forrige vine, men med en dejlig bouquet og røde frugter i smagen.

Fjerde sæt bestod af:
Pommard, 1. cru Micault. Lidt lukket næse, men en meget raffineret og elegant vin , som fremstod meget ren i sit udtryk. Pommard, 1. cru Les Epenots. En snert af champignon og kærnemælk i næsen. Dejlig frugtig med en god længde på eftersmagen. Dejligt glas – om end for tidligt at drikke.

Sidste sæt bestod af:
Pommard, 1. cru Les Pézerolles. Dejlig frugt i såvel næse og mund med afbalancerede taniner. En meget balanceret vin. Pommard, 1. cru Les Rugiens. Lidt lukket næse men en fantastisk balanceret ren og rank vin med en meget lang eftersmag. Der er absolut noget godt – eller rettere noget endnu bedre i vente efter nogle år i kælderen.

Samlet set en meget dejlig og interessant smagning af vine som er tilgængelige som unge, men absolut også har lagringspotentiale og som vil vinde meget ved nogle flere år på bagen. Personligt hæftede jeg mig særligt ved Pommard vinene, som er elegante og balancerede.

Alle vine er skaffet hjem direkte fra domænet med velvillig hjælp fra den danske importør Vinopol

Referent Rie Thoustrup Sørensen (Kilde: Bourgogneselskabet)


Kort over Joseph Voillotss marker
Vinavisens anmeldelse uge 48 2023Vinavisens anmeldelse
Vinavisens anmeldelse
Vinavisens anmeldelse

Vinavisens anmeldelse uge 47 2023Champagne Waris-Larmandier Particules Crayeuses Grand Cru Blanc de Blancs Brut, Chardonnay, Champagne, Frankrig, lav alkohol (12%)


299 kr., pris på tilbud i uge 47 (denne uge) og 48: 259 kr., Vinimport ved Ib Michelsen

En ualmindelig dejlig champagne med en fin, klassisk duft af brødkrumme. Moussen er blød og vedvarende, og smagen meget aromatisk og fyldig. Eftersmagen er lang og udvikler sig med nye smagsnoter og ender med en fin blød syre. Der er lidt parisisk "fin de siècle" bohemeliv over stilen, lød det fra en deltager i smagepanelet. Og rigtig nok, man kan godt forestille sig en sådan champagne blive skænket i glassene på en kunstnercafé i Paris i 1800-tallets slutning. Under alle omstændigheder får man virkelig megen god champagne til en yderst rimelig normalpris - så køb den til tilbudsprisen.
Vinavisens anmeldelse
Vinavisens anmeldelse

Gastro november 2021

Gastros anmeldelse


flaske
Politiken Maj 2021Henrik Steen Andersens anmeldelseMoenchberg 2018Riesling 2018
Moenchberg Grand Cru

Moenchberg  2018


Muscat 2018
Gilg, Alsace

Moenchberg  2018

Facebook Vinklub Februar 2021René Langdahls anmeldelsePouget 2015René Langdahl Jørgensen


"Og så kommer 2015! En sællert... jeg mener, den kan fås for 299 kr. - og den smager som langt bedre cru'er... kravler måske op mod 2. cru ligefrem, her i årgangen.

Normalt er der omkring 30 % merlot i blandingen, domineret af cab. s. selvfølgelig og her smager jeg cab-støv, solbær inddampet til pulver, blandet med cedertræ og min svigeroldemors tobaksbord her i stuen, rust, koks fra fad og masser af friskhed. Der er klassisk cashmere-tannin, statelighed, ædelhed og perfekt balance mellem frugt, mineralsk friskhed og fad.

Jeg besøgte kælderen på Boyd-Cantenac for år tilbage under studieophold i Margaux og fik at vide, at den oprindelige ejer af Pouget i 1855 brokkede sig og ville have været i 3. cru. Mit kendskab til slottets seneste mange årgange er ikke dybt nok, men 2015eren her er område- og klassetro. En gang imellem er det godt at vende tilbage til den "fine" vins vugge."

Berlingske Tidende Juli 2020

Beaune Siserpe

Rolf Madsens anmeldelse


"Ugens vintest: Denne vin får skribenten til styrte ned i kælderen og sætte en Poul Reichhardt-plade på grammofonen"


"Et åndeligt vingesus, et smagspotpourri af tertiære aromaer bestående af underskov, halm, en lille bagkant af sveske, blommekompot og en vidunderlig puddersukkeragtig sødme, som holdes eminent på plads af en resolut syre, der er så strunk som en lanse. En vin, der besidder fuldtonet modenhed, og som samtidig spræller af livsglæde, ynde og finesse."

Domaine Michel Arcelain

Beaune Siserpe 2000 Rouge *****

"Flot og veludviklet bourgogne med toner af underskov, grønne grene, halm, blå blommer og en lille kant af sveske. Her har vi en moden vins sjæl og finesse i kombination med en frisk og spillevende syre. En velstruktureret fætter, der udmærker sig ved sin luftige elegance frem for dybde og ekstraktrigdom. Bravo!" (161 kr. pr. flaske)

Domaine Joseph Voillot

Meursault 1er Cru Les Cras 2018 Blanc

"Tydeligvis ung sag med bananfrugt, lakrids, fennikel og træ i den udmærkede næse. Ganske drøj mund. Fire og en halv stjerne.(Søren Frank)" (470 kr. pr. flaske)

Domaine Abélanet-Laneyrie

Pouilly Fuisse Cuvée Prestige 2017 Blanc

"Juicy og solmoden, ja nærmest lidt tropisk i frugten. Samtidig finder man en god portion fad og toner af frisk kærnet smør. Blød, cremet og velsmagende pouilly-fuisse, men den forekommer dog lidt syresvag og tung i afslutningen." (169 kr. pr. flaske)

Domaine Bel Avenir

Julienas Les Capitans 2018 Rouge, Beaujolais

"Relativ mørk sag pakket med ung, varm brombær råfrugt. Kraftfuld mund, som tager godt fat om gummerne med syre og rå tanniner. Kunne godt bruge lidt mere burgundisk finesse, men fornuftig pris. Tre og en halv stjerne. (Søren Frank)" (95 kr. pr. flaske)

Jyllandsposten juni 2020

Lillelund

Niels Lillelund, Jyllands-Posten fortæller (Podcast 25-6-2020)


Domaine Joseph Voillot

Volnay 1er Cru Les Champans 2017 Rouge

"Den har jo en typisk syre, en god frisked og (giver) en rigtig dejlig pinot-fornemmelse. Den har en glad og fornøjelig frugt og er enormt anvendelig som madvin. Fremragende balance. Tørhed. Den smager af et glas til." (399 kr. pr. flaske)

Domaine Joseph Voillot

Pommard 1er Cru Les Pézerolles Rouge 2017

"Åh, den dufter. Den smager virkelig godt. Der er fremragende balance. Den har tæthed og den har masser af charmerende feminin frugtsødme. Den har frugtsyre. Supergodt!!! Meget tilgængelig." (545 kr. pr. flaske)

Domaine Abélanet-Laneyrie

Pouilly Fuisse Cuvée Prestige 2017

Alle vil have bourgogne. Det er dyrt, men her er et fund til under 200 kr. (JP overskrift)
"Den smager godt. Den smager rigtig godt!" (169 kr. pr. flaske)

Domaine Joseph Voillot

Meursault Les Chevalières 2018

"Næsen siger 'gammeldags' (dvs. smørfed modsat mineralsk). Det er vel en mellemting her. Der er en god stramhed, stram syre ... Noter af citrus. Den smager lammegodt." (360 kr. pr. flaske)

Gastro maj 2020

Gastros anmeldelse


siserpe flaskeHvor kommer vinen fra?

siserpe flaske
Se vinbondens hjemmeside

siserpe flaske


Gastro maj 2020

Gastros anmeldelse


Gilg flaskeHvor kommer vinen fra?

siserpe flaske
Se vinbondens hjemmeside

museum